Isnin, 25 Ogos 2014

'Tahi Gajah' Jadi Kopi Enak

Pengasas kopi jenama Black Ivory, Blake Dinkin, 44, menemui kaedah terbaik untuk menghasilkan kopi paling enak

Gajah-gajah yang dipelihara di kawasan Tiga Segi Emas Thailand di Chiang Rai digunakan untuk menghasilkan kopi

Kaedah ini menghasilkan kopi yang tidak pahit serta ada aroma bunga dan coklat

Dinkin berkata, pengguna berpeluang menikmati rasa kopi yang sebenar

Biji kopi ini akan menghasilkan rasa kopi paling enak secara semula jadi

Penghasilan biji kopi secara semula jadi ini menggunakan gajah

Kopi Black Ivory siap sedia untuk diminum. Kopi ini berharga AS$70 (RM221) secawan


BANGKOK - Orang ramai yang ingin menikmati keenakan kopi yang menggunakan biji-biji kopi daripada najis gajah perlu membayar pada harga AS$70 (RM221) secawan. 
Pengasas kopi jenama Black Ivory itu, Blake Dinkin, 44, berkata, dia telah menemui kaedah terbaik untuk menghasilkan kopi paling enak secara semula jadi menggunakan gajah-gajah yang dipelihara di kawasan Tiga Segi Emas Thailand di Chiang Rai. 
"Kaedah ini dapat mengurangkan manis kopi selain mengekalkan rasanya. Saya inginkan pengguna menikmati rasa kopi yang sebenar, tidak pahit serta ada aroma bunga dan coklat. 
"Gajah itu membantu membuangkan rasa manis dalam biji kopi secara semula jadi," kata Dinkin sambil memberitahu, biji kopi berkenaan hanya boleh didapati di hotel-hotel mewah di seluruh Asia dan negara timur tengah. 
Kopi tersebut bagaimanapun tidak dapat menandingi kopi luwak yang dihasilkan menerusi najis musang di Indonesia kerana berharga AS$100 (RM316) secawan. - Agensi/ Kosmo!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang menggunakan perkataan kesat dan lucah atau tidak sopan tidak akan disiarkan.