Allah berfirman dalam al-Quran:

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Kecuali orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran." Mafhum Surah al-Asr: ayat 1 - 3.

Rabu, 20 November 2013

Bapa Rela Mati Demi Anak

Ahmad Ramzi, 40, mati lemas selepas menyelamatkan dua anaknya di Sungai Atong, Panching, semalam. Foto: myMetro

Jenazah Ahmad Ramzi dibawa ke HTAA, semalam. Foto: myMetro


KUANTAN - “Selepas memberi bantuan pernafasan kepada Eka Syakira, saya menoleh ke arah abang untuk menariknya naik ke atas perahu, tapi dia sudah tak ada.” 
Demikian kata Ahmad Burhan Hassan, 35, adik kepada Ahmad Ramzi, 40, yang mati lemas selepas menyelamatkan dua anaknya di Sungai Atong, Panching, di sini, semalam. 
Dalam kejadian jam 12.30 tengah hari itu, Ahmad Ramzi dari Taman Tas, di sini, nekad terjun ke sungai sebaik melihat anaknya Eka Syakira, 7, dan Eva Syamila, 11, terkapai-kapai meminta tolong dan dia berjaya menyelamatkan mereka berdua sebelum diri sendiri terkorban. 
Difahamkan, mangsa yang juga peniaga pasir pergi ke sungai itu bagi menjalankan kerja menyedut pasir bersama Ahmad Burhan serta dua iparnya dan memang sudah biasa membawa anaknya ke situ. 
Ahmad Burhan berkata, sebelum kejadian, dia berada di sebuah pondok di atas tebing sambil memerhatikan dua anak saudaranya itu mandi di kawasan cetek, manakala abangnya melakukan kerja tidak jauh dari tempat kejadian. - myMetro

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang menggunakan perkataan kesat dan lucah atau tidak sopan tidak akan disiarkan.