Allah berfirman dalam al-Quran:

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Kecuali orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran." Mafhum Surah al-Asr: ayat 1 - 3.

Ahad, 24 November 2013

Pegawai Penjara Jumpa Wang Tunai RM719 Ribu

Jessica Luebke menemui beg berukuran 0.6 X 0.7 meter berisi wang berjumlah AS$223,600 (RM718,985).

Jessica kemudian segera menghubungi pejabat sherif daerah Jefferson untuk memaklumkan mengenai penemuannya ituBATON ROUGE (Louisiana) - Seorang pegawai penjara yang memandu pulang dari pejabatnya di jabatan penjara di Harvey, Louisiana terkejut apabila menemui sebuah beg berisi wang berjumlah AS$223,600 (RM718,985). 
Jessica Luebke menemui beg berukuran 0.6 X 0.7 meter itu terjatuh di susur jalan. Dengan perasaan curiga dia memberhentikan kenderaannya lalu meninjau isi di dalam beg berkenaan. 
“Saya terkejut apabila mendapati ada not kertas $20 dan $100 di dalam beg itu,” katanya. 
Jessica kemudian segera menghubungi pejabat sherif daerah Jefferson untuk memaklumkan mengenai penemuannya itu. Pihak berkuasa berkata, hasil siasatan mendapati bahawa beg berisi wang itu jatuh dari kenderaan keselamatan yang mengangkut wang dari pusat kasino di Boomtown, kira-kira lapan kilometer dari tempat ia ditemui. - Agensi/myMetro

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen yang menggunakan perkataan kesat dan lucah atau tidak sopan tidak akan disiarkan.